Ιστορική Δημητσάνα

Στο κέντρο της Ορεινής Αρκαδίας σε ένα τόπο γεμάτο ιστορικές μνήμες, σπάνια μνημεία, αξιοθέατα και ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος, δίπλα στις όχθες του Λούσιου ποταμού, εκεί που κατά την αρχαιότητα υπήρχε η αρχαία πόλη Τεύθις, βρίσκεται χτισμένη η μαγευτική Δημητσάνα. Ξακουστή για την αρχιτεκτονική της παράδοση, την ιστορική της διαδρομή στους αγώνες του έθνους αλλά και για την μοναδικότητα της σημερινής της αίγλης που την αναδεικνύουν σε ξεχωριστό, ορεινό ταξιδιωτικό προορισμό.

Αξιοθέατα – Ιστορικά μνημεία – Δραστηριότητες

Η Δημητσάνα είναι ολόκληρη ένα ζωντανό  μουσείο ιστορίας με τα παλαιά μοναστήρια της, τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά ιερά κειμήλια, την βιβλιοθήκη της με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες, τους μπαρουτόμυλους και το μουσείο υδροκίνησης, τις αρχαιολογικές και λαογραφικές συλλογές της.  Το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, ένας σπάνιος παράδεισος φυσικού πλούτου προσφέρει πολλές δυνατότητες  έντονων συγκινήσεων με πολλές υδάτινες και ορεινές δραστηριότητες.

Μουσείο Υδροκίνησης

Υπέροχη αναστήλωση και λειτουργία βιοτεχνικού συγκροτήματος με πολλές δραστηριότητες και μία κινητήρια δύναμη : Το νερό του κεφαλαριού του Αι Γιάννη. Μύλος, νεροτριβή, βυρσοδεψείο, μπαρουτόμυλος, ρακοκάζανο.
Η οπτικοακουστική ξενάγηση και ενημέρωση των επισκεπτών είναι άριστη
.

rfwbs-sliderfwbs-slide
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ